Виконання спільних топогеодезичних вимірювань на каналах Берегівської польдерної системи

На протязі липня-грудня 2011 року в рамках реалізації завдань проекту “Підвищення готовності до паводків у Берегівській транскордонній польдерній системі зі спрямуванням на басейн каналу Чаронда – Латориця” українські та угорські експерти, спеціалісти Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса та Верхнє-Тисайської Дирекції охорони довкілля і водних справ спільно провели детальне обстеження та польові геодезичні вимірювання на об’єктах проекту, а саме :

  • магістрального каналу Сипа-Чаронда, що проходить по лінії державного кордону між Україною і Угорською Республікою на ділянці між прикордонними знаками 304 та 329 проведено виміри у визначених 30 створах по довжині 10,2 км;
  • каналу Чаронда по лінії українсько-угорського державного кордону поблизу населених пунктів від с. Тисокеречень до с. Лоня (Угорщина) – с. Соловка (Україна) з території Угорщини, проведено виміри у визначених 30 створах з території Угорщини до фарватеру каналу;
  • каналу Чаронда на українській території від прикордонного знаку 329 до каналів Чаронда-Латориця, Чаронда- Тиса (поблизу населених пунктів Петрівка – Бакош, Україна) по довжині 5,0 км. Виконано проміри у 21-му створах між лівобережною та правобережною дамбами на території України.
  • дюкера на каналі МК1, що перетинає канал Чаронда. Виконано спільні поперечні перерізи в створах автомобільного та залізничного мостів на каналі Чаронда, а також обміри та фіксування параметрів мостів.

    В рамках підготовки до виконання даних робіт визначено порядок проведення спільних вимірювань, шляхи доступу на територію проведення вишукувань, збір, підготовку та форми вихідних матеріалів за результатами спільних вимірювань з обох сторін каналу Чаронда. Узгоджено формат виміряних даних для подальшого обміну.

    За результатами польових геодезичних вишукувань виготовлені схеми місцевості, повздовжні та поперечні перерізи каналу Чаронда, в паперовому вигляді та на електронних носіях для подальшого використання при реалізації завдань Проекту, зокрема – визначено шар замуленості дна каналу для подальших розрахунків об’ємів розчистки з метою збільшення пропускної здатності та безаварійного пропуску паводкових вод.

    Експерт проекту Т.Мирочник

    324 переглядів