Попереджувальні заходи по підготовці до пропуску льодоходу на р.Визниця в смт.Кольчино

В зв’язку з збільшенням товщини льоду на річках, каналах та водосховищах, і як наслідок, можливим розвитком при проходженні весняної повені льодоходу, для попередження виникнення аварійних надзвичайних ситуацій, та підготовки їх до пропуску льодоходу, весняної повені працівниками управління проводяться попереджувальні заходи: розбирання заторів льоду та околка льоду біля шлюзів на всіх водосховищах та насосних станціях.

Згідно оперативної консультації Закарпатського Гідрометцентру від 05.03.2018 року: починаючи з 5 березня та протягом 6 березня за рахунок посилення впливу південного циклону та надходження теплої вологої повітряної маси по Закарпатській області очікується потепління. Вдень 6-го по області пройдуть невеликі дощі, на високогір’ї подекуди з мокрим снігом (1-3 мм). Максимальні температури повітря вдень досягнуть значень 3-8° тепла, на високогір’ї близько нуля. На річках області будуть відбуватись добові коливання рівнів води пов’язані зі сніготаненням вдень в горах, руйнування льодових явищ, на окремих ділянках річок льодохід.

У разі загрози утворення заторів льоду і небезпечних для гідротехнічних споруд ударів великих крижаних мас, попередження минулорічної ситуації щодо наслідків льодоходу, для забезпечення безаварійного пропуску весняної повені, оглядачами управління проведено розколювання льоду та подрібнення криги на р.Визниця в смт.Кольчино.

Мукачівське МУВГ

695 переглядів