Впровадження раціоналізаторських пропозицій в БУВР Тиси за 2011

Науково-технічний прогрес в БУВР Тиси, як і в цілому по галузі, в значній мірі залежить від винахідницької та раціоналізаторської діяльності. Так, завдяки впровадженим у 2011 році 9-ти раціоналізаторським пропозиціям, міжрайонними управліннями водного господарства БУВР Тиси отримано 58524 гривень економічного ефекту, що сприяло забезпеченню експлуатаційної надійності водогосподарських об’єктів,зменшенню трудовитрат під час виконання робіт, економії енергоносіїв, продовженню терміну експлуатації машин і механізмів та інше.

При розробці та впровадженні приймало участь 11 раціоналізаторів.

Короткий зміст деяких рацпропозицій:

  • У Берегівському МУВГ впроваджено у виробництво пристрій, яким вдосконалюється процес заповнення дренажного насоса водою. Також завдяки рацпропозиції підвищена продуктивність насоса пересувної насосної станції СНП-50/80.
  • У Виноградівському МУВГ впроваджено у виробництво пристрій для ручної очистки трубопереїздів від наносів мулу, пристосування для полегшення виконання робіт з очистки швів між з/б плитами від трав’яної рослинності та обколювання криги на гідротехнічних спорудах.
  • У Мукачівському МУВГ завдяки впровадженої рацпропозиції покращена робота обліку спрацювання розрядників РВС-35 насосних станцій.
  • Тячівське МУВГ покращило умови праці та можливості мобільного використання, під час паводків, пересувної насосної станції СНВ(д) 100-70-УПХЗ.1.
  • Ужгородське МУВГ покращило облік використання електроенергії на НС-1 БОС завдяки вдосконаленню схеми підключення лічильників.

    Головний гідротехнік відділу експлуатації

    та ремонту водогосподарських об’єктів С.Гудра

    336 переглядів