Квасівський голова Губаль В.М. отримав почесний титул «Людина Дунаю!»

Як відомо, Тиса впадає до Дунаю, отже всі закарпатці живуть у басейні Дунаю. Самим басейном опікується Міжнародна Комісія з захисту р. Дунай, стороною якої є і Україна.

Комісія двічі на рік випускає журнал «Danube watch” (Споглядаючи за Дунаєм), який розповсюджується у всіх 14 державах басейну Дунаю, а також розсилається міжнародним оглядачам. Декілька років тому журналом була започаткована нова рубрика «Людина Дунаю». В цій рубриці беруть інтерв’ю з різними людьми, які, на думку Комісії, багато зробили у сфері збереження водних ресурсів Дунаю та розбудови Дунайської солідарності. Таку нагороду отримала австрійка Сюзанна Брандстеттер, Міністерство екології Австрії, відповідальна за всі заходи, пов’язані з залученням громадськості до збереження водних ресурсів в басейні Дунаю; румунка Сімона-Олімпія Негру, Державний секретар тощо.

Важливим фактом стало запрошення від України дати інтерв’ю В.М. Губалю, голові невеликого закарпатського села Квасово, яке завдяки своїй багаторічній активній участі у святкуванні Дню Дунаю («Тиса – молодша сестра Дунаю») стало відомим на весь Дунай. Його інтерв’ю було опубліковано в номері №2, 2017 під назвою “Діти, дорослі, місцеві жителі, природоохоронні та водогосподарські організації, церква, політики: всіх нас об’єднує річка».

Після виходу публікації, пан Губаль був нагороджений почесним титулом «Людина Дунаю».

Вітаємо Василя Миколайовича з такою особливою відзнакою!

527 переглядів