Паводки вимагають господарського підходу

Після проходження паводків було підмито основу підпірної бетонної стінки берегоукріплення р.Іршавка в м.Іршава. З плином часу масштаби руйнування збільшувалися, зростала небезпека.

Згідно листа замовлення Іршавської міської ради, з метою недопущення подальшого розмиву бетонної підпірної стінки, що може привести до її повного руйнування та стабілізації берегоукріплення лівого берега р.Іршавка, було розроблено робочий проект “Капітальний ремонт берегоукріплення р.Іршавка”.

Основним був прийнятий варіант здійснення заповнення підмитих пустот в основі бетонної підпірної стінки каменем і галькою з подальшим укріпленням порушеного берегоукріплення габіонними ящиками та вкладанням хмизової вистілки, що служитиме для запобігання глибинної ерозії берега і дальшого порушення підпірної стінки.

Силами механізованого загону Берегівського міжрайонного управління водного господарства нещодавно були виконані роботи за зазначеним проектом і усунуте зростання небезпеки біля будинку культури районного центру.

Загалом берегоукріплення виконано по довжині 90 п.м, загальна вартість будівельних робіт складає 81тис.грн.

Берегівське МУВГ

608 переглядів