Візит учасників ІІ-ої щорічної Школи з транскордонного співробітництва

18 листопада 2011 року Басейнове управління водних ресурсів річки Тиси відвідали учасники ІІ-ої щорічної Школи з транскордонного співробітництва “ВІДКРИВАЄМО МОЖЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ”, організованої ВГО “Інститут Політичної Освіти” за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції та Фонду Едуардо Фрея. Традиційно, учасниками школи є посадові особи та службовці органів місцевої влади, які відповідають за міжнародну співпрацю, депутати місцевих рад, асоціації місцевої влади, представники громадських організацій, спілок, благодійних фондів, партійних організацій, представники інших організацій громадянського суспільства, менеджери діючих міжнародних проектів.

Темами обговорення для учасників школи є питання сучасного етапу розвитку транскордонного співробітництва (ТКС) і його перспектив, а також проблеми і практичні особливості реалізацій проектів ТКС в Україні.

БУВР Тиси вдруге з 2010 року долучилося до проведення цього заходу. У ньому взяли участь представники відділів міжнародного співробітництва, ГІС та інформаційного забезпечення, а також відділу експлуатації АІВС-“Тиса”. Під час візиту до управління учасників цьогорічної школи було ознайомлено з міжнародним співробітництвом БУВР Тиси в рамках реалізації міжурядових Угод на прикордонних водах, а також представлені презентації про досвід БУВР з реалізації проектів технічної допомоги, зокрема у межах минулорічних і актуальних програм ТКС, про особливості процесу розробки, участі в конкурсах відбору і підготовки до підписання грантових угод по міжнародних проектах водогосподарського спрямування.

Представлена інформація зацікавила присутніх, про що свідчили багаточисельні запитання учасників школи до працівників БУВР. Сподіваємося, що зустріч була корисною і важливою для усвідомлення реального масштабу проблем та можливостей в сфері транскордонного співробітництва.

630 переглядів