Закарпатські водники приймали участь у ІХ Міжнародному водному форумі “AQUA UKRAINE – 2011”

Щорічно Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса бере участь у виставкових заходах на міжнародних та спеціалізованих форумах і конференціях, під час яких висвітлюється діяльність водогосподарсько-меліоративного комплексу Закарпатської області у напрямках забезпечення населення та галузей економіки водними ресурсами, експлуатації державних меліоративних фондів, захисту територій від шкідливої дії води, забезпечення сільських населених пунктів централізованим водопостачанням, міжнародної діяльності у сфері водного господарства на прикордонних вод з судніми країнами ЄС: Угорщиною, Румунією та Словаччиною.

Як уже повідомлялось, з метою підвищення презентаційної привабливості, розширення міжгалузевих зв’язків із органами виконавчої влади та самоврядування, науковими організаціями, бізнесовими структурами і громадськими організаціями Басейнове управління водних ресурсів (керівник Володимир Чіпак) спільно з державним підприємством “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів в Закарпатській області” (керівник Ростислав Федів) прийняли участь у ІХ Міжнародному водному форумі “AQUA UKRAINE – 2011” .

На даному форумі водогосподарники Закарпаття представили проект макету протипаводкової ємності на р. Іршава біля с .Загаття Іршавського району, яку планують збудувати вже найближчим часом.

Особливий інтерес у відвідувачів форум викликала демонстрація роботи спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС “Тиса” в режимі on-line. Всі бажаючі могли переконатися в ефективності та оперативності такої системи попередження шкідливої дії вод. Роботу системи АІВС “Тиса” репрезентував начальник відділу експлуатації АІВС “Тиса” Віктор Дуркот.

Басейнове управління водних ресурсів прийняло активну участь у роботі науково-практичної конференції “Вода та Довкілля”. Начальник відділу водних ресурсів Едуард Осійський презентував присутнім інтегроване управління водними ресурсами в басейні річки Тиси. Заступник начальника Виноградівського міжрайонного управління Дмитро Керечан розповів про роботу управління та Закарпатської гідро-геолого меліоративної партії.

Протягом роботи форуму фахівці БУВР Тиса надавали численні консультації відвідувачам експозиційної виставки та представили інформаційно-довідкові видання, розроблені БУВР Тиса та ДП “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів в Закарпатській області”.

565 переглядів