МІЖНАРОДНИЙ ТИЖДЕНЬ ВОДИ 2011 У АМСТЕРДАМІ

У період з 31 жовтня по 4 листопада представники Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса у складі української делегації на чолі з Головою Держводагентства В. Сташуком взяли участь у Міжнародному Тижні Води 2011 у м. Амстердам, Королівство Нідерланди.

Головною метою проведення Міжнародного Тижня Води 2011 було представити інтегровані рішення щодо управління водними ресурсами у світі, який змінюється. Чому саме Голландія є приймаючою країною цього заходу, то це не випадково, оскільки ця країна знаходиться на 4 м нижче рівня моря і їй, щоб жити в злагоді з водними законами, необхідно пристосовувати своє життя до водної стихії, тому що, якби не уміле управління голландцями водою, то близько 60 % території країни було б затоплено. Оскільки вода не визнає кордонів, то жити на кордоні з водою і землею, це той вид співробітництва , який необхідно обрати всім країнам, щоб вижити і співіснувати з природою.

У Міжнародному тижні води 2011 взяло участь більше 30 міжнародних делегацій з усіх куточків світу. Така зацікавленість з боку різних країн до водних проблем свідчить, що вода поступово стає голубим золотом, яку треба берегти, цінувати і вміти нею управляти.

Міжнародний тиждень води в Амстердамі поєднав такі заходи як виставка досягнень в галузі водного господарства, конференцію, а також екскурсії до місць, де вже реалізується інтегрований підхід до управління водними ресурсами.

Міжнародна конференція щодо інтегрованих рішень охоплювала такі теми як Акватерра – Світовий форум щодо розвитку дельти і узбережжя, Акваінновації- застосування новітніх технологій у водному секторі, Акваіндустрія – промислові водні рішення.

Виставка поєднувала найновіші досягнення в галузі водного господарства, управління водними ресурсами, водної промисловості – очистка води, визначення якості води, транспортування води, протипаводковий захист та інше.

Цей захід має на меті інтегрувати знання та найновіші досягнення, рішення щодо управління водними ресурсами, якості, очистці транспортуванні води. Протягом цих днів науковці, професіонали -водники, бізнес структури, урядові та неурядові організації мали змогу обмінятись набутим досвідом, знаннями та практичними рішеннями щодо вирішення глобальних водних проблем.

Сьогодні весь світ стоїть на порозі глобальних змін – зміна клімату, нестача питної води, зростання населення Землі, розвиток світової економіки, очистка стічних вод ін. Тому вирішення водних проблем потребує об’єднання зусиль на міжнародному рівні, прийняття міжнародних політичних рішень. Міжнародний тиждень Води 2011 поєднав політиків, науковців, представників бізнесу зі всього світу, тому що тільки тоді приймаються правильні рішення, якщо ці три складові будуть співпрацювати.

Необхідно зазначити , що молодь бере активну участь у розвитку водного господарства. Протягом міжнародного тижня води було організовано окрему програму для молоді, під час якої молоді професіонали-водники з усього світу мали можливість обмінятись думками, проблемами, поспілкуватись з політиками та поважними професіоналами водної галузі. Саме під час конференції було передано титул Посла від молоді у водному секторі при ООН від Голландії представнику із Канади.

Українська делегація взяла участь у конференції та виставці. Проведено ряд зустрічей з представниками голландського водного сектору, а також з представниками інших країн. В ході зустрічей головою Держводагентства В. Сташуком досягнуто домовленостей щодо продовження співробітництва в галузі водного господарства з Голландією.

.

495 переглядів