Перші результати Всеукраїнської дитячої еколого-краєзнавчої естафети “Малі річки – життя України”

З метою дослідження стану малих річок Закарпаття, проведення їх опису, формування екологічної свідомості учнівської молоді, залучення її до природоохоронної діяльності Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса (відділ водних ресурсів (Е.Осійський), лабораторія моніторингу вод (І.Монич), спільно з Закарпатським обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді (О.Геревич), за участі Закарпатської обласної організації “Всеукраїнської екологічної ліги” (В.Лобко), координатора дитячої молодіжної організації “Екологічна варта”” (С.Мельник) 7-12 жовтня 2011 р. провели 1 етап Всеукраїнської дитячої еколого-краєзнавчої естафети “Малі річки – життя України”.

На конкурс надійшло дуже багато учнівських робіт з усіх районів області. Оскільки роботи продовжують надходити до конкурсної комісії, то було вирішено продовжити конкурс до кінця цього року і зробити його в три етапи відповідно до положення про Всеукраїнську дитячу еколого-краєзнавчу естафету “Малі річки – життя України”.

Перевірені конкурсні роботи є високопрофесійними, науковими роботами, які розкривають проблематику окремої малої річки Закарпаття, Роботи. є дуже актуальними особливо для місцевих органів влади та природоохоронних організацій. Найкращі роботи обласної естафети будуть відправлені на Всеукраїнський конкурс, виконавці кращих конкурсних робіт від річкового басейну Тиси (Закарпатська область) будуть делеговані на Міжнародний водний форум, що відбудеться по завершенню конкурсу.

За сприяння управління освіти Закарпатської ОДА, БУВР Тиси за результатами естафети планується видати книгу “Малі річки-життя Закарпаття”, а найкращі роботи розмістити на веб-сторінці Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та нагородити переможців цінними подарунками.

Відділ водних ресурсів

647 переглядів