Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 10 год. 04 лютого 2018 року

1. Гідрологічна ситуація та прогноз.

Минулої доби, переважно вдень, по області пройшли опади, місцями сильні 9 – 37мм, дощі, в горах, переважно західної частини, мокрий сніг. Ввечері та вночі дощі в горах перейшли в мокрий сніг та сніг, розвиток паводку припинився.

На річках сформувався сніго-тало-дощовий паводок з амплітудами підвищення рівнів на притоках 0.5 – 1.9м, на Тисі 1.0 – 2.6м. Станом на ранок на більшості річок продовжується зниження рівнів води. На Тисі максимальні рівні пройшли на ділянці Рахів-Хуст без негативних наслідків. В нижніх течіях Боржави вода вийшла на заплаву, біля с.В.Ремети починає формуватись максимальний рівень хвилі паводку.

Протягом доби передбачається хмарна з проясненнями погода, місцями невеликі опади, на річках продовжаться зниження рівнів води.

4 – 5 лютого очікується підвищення рівнів води над рівнями на 8 год 04 лютого:

– р.Латориця – м.Чоп на 1.5 – 2.0м, вода вийде на заплаву міждамбового простору;
– р.Тиса – м.Чоп на 3.0 – 3.5м, без виходу води на заплаву.

 

2. Інформація про підтоплення

Паводковими водами  в заплаві р.Іршавка  в с. Заріччя  Іршавського району  підтоплено  150га сільгоспугідь – приватних теплиць. На місці працює районна комісія ТЕБ та НС.

В с.  Камянське Іршавського району  підтоплено  польдер – 450га  сільгоспугідь.

Між селами с.Стеблівка – с.Сокирниця Хустського району підтоплено 150га запланих сільгоспугідь.

В с.Дюла Виноградівського району місцевим стоком підтоплено 20га сільгоспугідь.

Відбувається перелив заплавної частини місцевої автодороги с.В.Ком’яти – с.Шаланки Виноградівського району довжиною 50м шаром 5-7см. Проїзд відкритий.

 

3. Дії водогосподарських організації

Працівники водогосподарських організації продовжують працювати в посиленому режимі щодо пропуску осінньо-зимових паводків.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку.

Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем у р.Тису.

Працюють 7 насосних станції Латорицької та Берегівської осушних систем. За добу перекачано 596 тис.м3, з початку року понад 14,01 млн. м3 паводкового стоку. Всі 30 стаціонарних осушних насосних станцій готові до роботи.

За інформацією начальника Тячівського МУВГ, виконаний в рамках першочергових невідкладних робіт прокоп в руслі р. Теребля в с. Вонігово Тячвського району працює по відведенню паводкових вод від пошкодженої ділянки дамби – загрози підтоплення села не виникає.

За інформацією Виноградівського МУВГ, виконані в рамках першочергових невідкладних робіт заходи по нарощенню та укріпленню пошкодженої грудневим 2017 року паводком дамби р.Ріка в с.Липча Хустського району  захистили задамбову територію та село від підтоплення.

По мірі надходження інформації, ситуація на території області буде уточнюватися.

454 переглядів