Введено в експлуатацію об’єкт природоохоронного значення “Реконструкція захисних дамб р.Тиси і р.Хустець для захисту м.Хуст Закарпатської області”

За рахунок реалізації Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса у Закарпатській області на 2006-2015 роки в останні роки значну роботу проведено для захисту населення та території краю від шкідливої дії води.

30 вересня було здано черговий об’єкт, який побудований за рахунок фінансування Державної програми. Це комплекс гідротехнічних споруд поблизу міста Хуст – три дамби загальною довжиною 2,69 км з двома трубчатими водовипусками для відведення поверхневого стоку. Крім того улаштовано кам’яну призму по всій довжині дамби та влаштовано півзагати і місце для розташування одної пересувної насосної станції.

Після проходження катастрофічних паводків (листопад 1998 року і березень 2001 року) велика частина міста Хуст була затоплена водами р.Тиса. В 1999 – 2001 роках був здійснений захист верхньої частини міста. В 2010 році розпочато будівництво і відновлення захисних дамб по захисту нижньої частини міста, тоді було здано в експлуатацію захисну дамбу довжиною 1,09 км. На сьогоднішній день генеральною підрядною організацією представництвом “МТД Холдінг ГмбХ” виконаний весь обсяг передбачених за проектом робіт. Загальний обсяг виконаних земляних робіт складає 74,3тис. м3, а кам’яних – 13191 м3. Проект був розроблений інститутом “Львівдіпроводгосп”.

Участь у заходах взяли Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, мер міста Хуст Володимир Кащук.

В церемонії здачі об’єкту в експлуатацію взяли також участь керівники проектних організацій та державних підприємств Держводагентства, замовники проектних та будівельних робіт.

463 переглядів