Виконання першочергових робіт в с. Липча продовжуються

Працівники Виноградівського міжрайонного управління водного господарства продовжують виконання першочергових аварійно-невідкладних робіт в селі Липча Хустського району.

Грудневим паводком, який пронісся частиною Закарпаття та наробив чимало шкоди, було зруйновано 150 метрів правобережної водозахисної дамби, вище автомобільного мосту, та пошкоджено 60 метрів цієї ж дамби нижче мосту.

Після різдвяних свят Виноградівськими водниками спільно з Хустськими рятівниками проведено укладення мішків з сипучими матеріалами по всій довжині розмиву дамби, висотою 1,5м.. Що тимчасово дасть можливість захистити населений пункт від підтоплення та затоплення.

Але для повноцінного захисту населеного пункту від весняного паводку потрібно виконати ряд першочергових невідкладних робіт, а саме, влаштувати три кам’яні загати, які відіб’ють водяний потік від зруйнованої та пошкодженої ділянки.

На сьогоднішній день практично закінчується влаштування другої напівзагати.

Від подальшого руйнування пошкодженої ділянки правобережної дамби водниками укладено та закріплено 360м2 геотекстилю на верхній та нижній ділянках.

Слід зазначити, що виконання даних робіт на даний час, ще не профінансовано. Питання фінансування вирішується Хустською РДА, Закарпатською ОДА та БУВР Тиса.

Закріплення геотекстилю на правому березі р.Ріка

Влаштованна напівзагата для зменшення гідравлічного навантаження на правий берег

Виноградівське МУВГ

 

 

642 переглядів