Виїзна робоча зустріч в с.Вільхівка, Іршавського району

Грудневим  паводком 2017 р. на р.Боржава, який по даним  державного  гідрометричного  посту в с.Ремети перевищив  історичні рівні, низинна частина с.Вільхівка була затоплена та підтоплена.

Рівень води в оселях селян сягав від  1 до 1,5 м.

З метою  запобігання та недопущення в подальшому  затоплення с. Вільхівка водами р.Боржава,  1 лютого 2018 року у приміщенні Іршавської РДА відбулася робоча зустріч з питань забезпечення захисту села Вільхівка Іршавського району від затоплення паводковими водами річки Боржава за участі заступника голови Іршавської РДА Мошкола І.І., головного спеціаліста Іршавської РДА по ТЕБ та НС  Химинець Ю.Ю., Вільхівського сільського голови Брич В.В., фахівців Львівського проектного інституту, Басейнового управління водних ресурсів, та спеціалістів Берегівського  МУВГ.

В ході роботи, виїзною робочою групою із залученням  депутатів сільської ради с.Вільхівка, здійснено огляд підтоплень та руйнувань безпосередньо в селі Вільхівка  та обговорені питання проектування та необхідності вирішення відводу земельних ділянок під спорудження майбутньої водозахисної гідротехнічної споруди.

На замовлення БУВР Тиси, фахівцями Державного регіонального проектно-розвідувального інституту  «Львівдіпроводгосп», після проведення робочої зустрічі будуть розпочаті роботи по коригуванню виготовленого у 2011 році та нереалізованого через не вирішення земельного питання, робочого проекту «Захист від затоплення водами р.Боржави с.Вільхівка Іршавського району Закарпатської області»

Берегівське МУВГ

612 переглядів