На Тячівщині потрібно проводити берегоукріплювальні роботи

У Тячівському районі протікає найбільша річка на Закарпатті – Тиса. Тут визначений кордон між двома країнами – Румунією та Україною. Через катастрофічні паводки, які в останні роки стали частими, русло річки змінюється і розмиваються береги на транскордонній ділянці. Гірська р.Тиса має властивість меандрувати (меандри – плавні річкові звивини) з правого українського до лівого румунського берега, створюючи на своєму шляху ряд островів. Для виправлення даної ситуації потрібно проводити берегоукріплювальні роботи і при цьому не забувати про збереження та відновлення природного стану русла річки.

Інженерами інституту “Укрводопроект” спільно з працівниками Тячівського МУВГ та державного підприємства “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області” розпочалися підготовчі роботи по стабілізації правого берега р.Тиса. У серпні для складання проектно-кошторисної документації проведені контрольні заміри глибин річки, в верхній частині м.Тячів.

За результатами замірів, а також виконання геодезичних робіт, буде розроблено робочий проект на будівництво берегоукріплення р.Тиса біля м.Тячів, після чого розпочнеться виконання будівельних робіт. Реалізація проекту дасть змогу стабілізувати правий берег р.Тиса та зупинити його подальшу руйнацію.

Тячівське МУВГ

508 переглядів