Вшанування Дня Соборності України працівниками Виноградівського МУВГ

Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Внаслідок політичних негараздів державність зберегти не вдалося. І як результат, упродовж XX століття українці змушені були кількаразово відновлювати її в боротьбі.

Сьогодні всі дослідники сходяться на тезі, що однією з найважливіших історичних дат для народу України є саме 22 січня – День Соборності України.

Адже соборність означає, по-перше, об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови демократичної держави. А, враховуючи сьогодні всю глибину політичної ситуації в Україні, це для розвитку нашої нації є надактуальним.

Тому  22 січня у місті Виноградів відбулися урочистості з нагоди відзначення в районі Дня Соборності України та 72-ої річниці утворення Закарпатської області у складі України. За участі працівників Виноградівського міжрайоного управління водного господарства, представників районної влади, керівників підприємств, установ, організацій, учнівської молоді та громадськості . Мітинг проходив біля пом’ятника-погруддя Тарасу Шевченку.

Після проведення всіх заходів до пам’ятника Шевченка було поставлено корзини з квітами.

Виноградівське МУВГ

 

 

570 переглядів