Проведення спільного огляду лівого берега на українсько-румунській ділянці р. Тиса

23 серпня 2011 року делегація фахівців водогосподарської галузі Закарпатської області взяла участь у проведенні спільного огляду лівого берега р. Тиса в межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Румунії про співробітництво у галузі водного господарства на прикордонних водах. Українську делегацію представляли начальник Закарпатського облводгоспу, керівник робочої групи з гідрографічного басейну р. Тиса Чіпак В.П., головний інженер облводгоспу Кисіль О.А., директор Державного підприємства “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області” Федів Р.Є. та начальник Тячівського міжрайонного управління водного господарства Коломис С.М..

Сторони провели обстеження лівого берега на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса з метою узгодження технічної документації Румунської Сторони щодо проведення розчистки русла річки на ділянках: Течеу Мік, Ремец, Кімпулунг, Сарасеу Уке, Сігет-Мармацієй, історичний міст Сігет-Мармацієй – Cолотвино), Тепліця, Бочікої Маре, злиття річок Тиса та Іза.

За результатами огляду Українською Стороною погоджено більшість ділянок, де планується виконувати роботи з розчистки русла р. Тиса, з врахуванням вимог, дотримання яких спрямоване на недопущення виникнення шкідливих процесів на правому березі р. Тиса. Це, зокрема, застереження про те, що при виконанні робіт з розчистки русла річки слід не перекривати староріччя та рукави р. Тиса, а роботи проводити в меженний період. У разі виникнення необхідності проведення будь-яких берегоукріплювальних робіт, Румунська Сторона повинна розробляти відповідну проектну документацію та додатково погоджувати її з Українською Стороною.

За підсумками зустрічі Сторони підготували відповідний Протокол.

378 переглядів