Інформація про ліквідацію наслідків проходження грудневого паводку 2017 року на правобережній дамбі р. Ріка в с. Липча Хустського району та на правобережній дамбі р. Теребля в с.Вонігово Тячівського району станом на 16 годину 12 січня 2018 року

Під час проходження паводку  15-17 грудня 2017 року в с. Липча Хустського району паводковими водами р. Ріка було зруйновано придамбове кріплення та тіло правобережної водозахисної дамби по довжині 150м.

Для вирішення питання попередження подальшого розмиву та підтоплення території села 30 грудня 2017 року на місці працювала комісія в складі керівництва БУВР Тиси, Виноградівського МУВГ, районного підрозділу ДСНС та представників РДА. Відповідно до рішення комісії невідкладно приступили до спільних дій по закриттю прорану. Приватним вантажним автотранспортом мешканців села та ДП «ХУСТСЬКИЙ РАЙАВТОДОР» для заповнення прорану на 6 машинах завезено та укладено 55м3 негабаритного каменю та 8 дерев.

Впродовж з 9 по 12 січня 2018 працівниками Виноградівського міжрайонного управління водного господарства в кількості 20 чоловік та 12 одиниць автотранспорту спільно з аварійна бригадою Липчанської сільської ради в кількості 5 чоловік та  підрозділу Хустського відділу УДСНС в кількості 10 чоловік було проведено наступні роботи:

–          Зрізано, укладено та закріплено 12 дерев вздовж берега для зниження швидкості води та призупинення подальшого розмиву;

–          влаштовано 220 м під’їзної дороги;

–          в проран укладено 96 м3 негабаритного каменю;

–          укладено 15 м3 хмизу з подальшим навантаженням 50м3 негабаритним каменем;

–          влаштовувалось обвалування (тимчасової підпірної стінки) мішками з грунтом  по довжині 480 м в кількості 2000 мішків;

–          укладено 180м2 геотекстилю для кріплення обвалування.

Також на місце робіт вивезено ще 150м3 негабаритного каменю для подальшого влаштування напівзагати що відведе поток води від зруйнованої ділянки дамби.  Роботи тривають.

 

В с.Вонігово Тячівського району на місці прорану правобережної дамби р.Теребля для вирішення питання як найшвидшого закриття прорану, який збільшився під час грудневого паводку і став причиною підтоплення території села, 30 грудня 2017 працювала комісія в складі керівництва БУВР Тиси, Тячівського МУВГ, представників РДА та ПрАТ «ПМК-240». Роботи вирішено провести в найближчий час під гарантії оплати робіт Тячівською РДА.

Починаючи з 03 січня 2018 року для проведення зазначених першочергових невідкладних робіт в с.Вонігово на річці Теребля приступили до роботи бульдозер та екскаватор ПрАТ «Хустська ПМК-240». Виконуються роботи по влаштуванню прокопу в руслі ріки для відведення води від зруйнованої ділянки дамби.

Для визначення обсягів пошкодження та необхідних відновлювальних робіт, а також для подальшого визначення необхідних капітальних вкладень на реконструкцію зруйнованих ділянок водозахисних дамб, на місці працюють спеціалісти відділу комплексного проектування БУВР Тиси, проводяться проектно-вишукувальні роботи.

 

По мірі надходження інформації, ситуація на території області буде уточнюватися.

443 переглядів