Міністр екології зустрівся з переможцем міжнародного конкурсу «Дунайський митець»

У 2017 році свято День Дунаю з нагоди 25 річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Румунією було проведено в  місті Тячів, яке розташоване на українсько-румунському кордоні. Співорганізаторами заходу,  спільно з проектом ЄС «Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища», виступили  Міністерство екології та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України, Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса, Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги, Тячівська об’єднана громада, компанія Кока-кола Беверіджиз Україна, компанія «Rener».

За участі дітей і дорослих з обох боків Тиси свято пройшло, як завше, цікаво, пізнавально і весело (https://buvrtysa.gov.ua/newsite/?p=13479). На завершення свята було підведено підсумки конкурсу селфі-відео «Моє життя і Тиса», вперше проведеного організаторами свята. У старшій категорії перемогу отримала робота Дениса Савченко з Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського.

Після святкування Дня Дунаю в країнах басейну річки Дунай, всі роботи національних переможців були представлені в рамках міжнародного конкурсу, проведеного Міжнародною комісією з захисту річки Дунай. І у жовтні Україна привітала Дениса з перемогою – за відеоролик представника з Закарпаття «Тисо, ти саме життя» у відкритому інтернет-голосуванні проголосувало майже 7500 людей.

В ці святкові дні Міністр екології Остап Семерак запросив Дениса в гості.

«Запросив сьогодні Дениса в гості. Денис – хлопець з обмеженими фізичними можливостями, що, втім, не позбавляє його оптимізму та якоїсь особливої радості у ставленні до життя. Не дивлячись на систематичні медичні операції та труднощі з пересуванням, юнак активно займається спортом та мріє стати тренером-реабілітологом. Вражаюча сила духу та не напускної скромності. Людина, яка сама потребує допомоги, стала на захист порятунку річки Дунай. Так Денис бачить свій внесок в розвиток країни.

Тікаючи від війни, родина Дениса оселилася в Тячеві на Закарпатті. Хлопець каже, що відразу відчув любов до нової Батьківщини, а природа дає йому натхнення та спраги до життя.

Отриманий в подарунок дрон Денис планує використати для нових зйомок.

Окрема вдячність за виховання хлопця мамі Наталі Савченко і вчительці Вікторії Острешко – вам є, ким пишатись.

Мене щиро надихають такі, як Денис Савченко,  Нікіта Шульга – автор ідеї компостування відходів в шкільних їдальнях. Хлопці стали трендсеттерами «моди на екологію». Вони є в Україні – талановиті та завзяті, яким не байдуже. Значить, все не дарма», – написав Остап Семерак у своєму Фейсбуку.

448 переглядів