Спільна конференція двох Програм транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства

30 червня спеціалісти Закарпатського облводгоспу взяли участь в конференції, присвяченій транскордонному співробітництву в Східній Європі, зокрема двом Програмам транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013 та Польща-Білорусь-Україна, яка проводилася в м. Мукачево. Закарпатський облводгосп наразі бере участь у впровадженні трьох проектів Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013.

Організатори зазначили, що символічним днем для проведення цієї конференції була передача 30 червня своєї естафети головування в ЄС Угорщини сусідній країні Польщі, яка з 1 липня взяла на себе обов’язки головування в ЄС.

Головними цілями конференції було показати необхідність продовження і сприяння розвитку прикордонних регіонів, а також інформувати органи місцевої влади, зацікавлені організації, громадськість щодо можливостей обох Програм.

В конференції взяли участь представники п’ятьох країн – України , Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі і Білорусії.

Під час першої частини конференції було представлено презентації щодо особливостей розвитку прикордонного співробітництва кожної країни, їх успіхи, основні досягнення.

В другій частині конференції представники Спільних керуючих Органів Програм Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013 та Польща-Білорусь-Україна представили головні цілі цих програм та можливості, які вони пропонують для розвитку прикордонного співробітництва регіонів.

Також учасникам конференції було цікаво ознайомитися з прикладами реалізації успішних проектів програм.

633 переглядів