Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 16год. 30 грудня 2017 року

На території області зберігаються погодні умови що сприяють утриманню підвищеної водності та паводкової ситуації – на фоні підвищення температури повітря до +80 тепла пройшли опади 1 – 8мм, переважно дощі, на високогір’ї – сніг.

На більшості річок відмічались невеликі коливання рівнів води. На ділянці р.Тиси Тячів – Вилок пройшла невисока паводкова хвиля з верхів’їв з підвищенням рівнів до 0,7м.

В нижніх течіях Боржави (В. Ремети) на фоні підвищеної водності сформувалась паводкова хвиля з амплітудою +0,88 м з досягненням ІІ ступеню захисту – початковий вихід води на заплаву.

Протягом доби очікується хмарно з проясненнями, місцями невеликі опади, на річках буде утримуватись підвищена водність з повільним зниженням рівнів води

Працівники водогосподарських організації Закарпатської області продовжують працювати в посиленому паводковому режимі роботи.

Продовжують роботу по перекачуванню паводкового стоку 12 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем.

Всього у період грудневого паводку працювало 24 стаціонарні та 3 пересувні насосні станції, які перекачали понад 40 млн. м3 паводкового та місцевого стоку, з початку року 80 млн. м3  паводкового стоку. По мірі спаду рівнів у річках шлюзи у водозахисних дамбах відкриваються – паводковий стік відводиться у водоприймачі гравітаційно.

Поступово після спаду рівнів міжрайонними управліннями водного господарства розпочато обстеження технічного стану гідротехнічних споруд після потужного на них навантаження під час трьох хвиль останніх паводків грудня 2017, складаються дефектні акти.

В с.Липча Хустського району на місці прорану правобережної дамби р.Ріка для вирішення питання  попередження подальшого розмиву та підтоплення території села працювала комісія в складі керівництва БУВР Тиси, Виноградівського МУВГ, районного підрозділу ДСНС та представників РДА. Відповідно до рішення комісії приступили до спільних дій по закриттю прорану. Приватним вантажним автотранспортом мешканців села та ДП «ХУСТСЬКИЙ АВТОДОР» для заповнення прорану завезено негабаритний камінь. Для спільного влаштування сільською аварійною бригадою та аварійною бригадою Виноградівським МУВГ локалізаційної лінії завезено 300 мішків та сипучі матеріали.

В с.Вонігово Тячівського району на місці прорану правобережної дамби р.Теребля для вирішення питання як найшвидшого закриття прорану, який збільшився під час грудневого паводку і став причиною підтоплення території села, працювала комісія в складі керівництва БУВР Тиси, Тячівського МУВГ, представників РДА та ПрАТ «ПМК-240». Роботи вирішено провести в найближчий час під гарантії оплати робіт Тячівською РДА.

По мірі надходження інформації, ситуація на території області буде уточнюватися.

757 переглядів