Святкування Дня Дунаю в Україні

Святкування Дня Дунаю в Україні

Цьогорічне святкування Дня Дунаю в Закарпатті відбудеться протягом 25-26 червня 2011 р. і включатиме в себе такі організаційні заходи:

1. Урочисте встановлення табличок на витоку річки Тиси

У квітні 2011 р. на конференції Міністрів охорони довкілля басейну Тиси було прийнято рішення встановити меморіальні таблички на витоку Тиси від усіх країн басейну, що знаменуватиме собою важливість співпраці між усіма країнами басейну цієї мальовничої річки задля її збереження. Цей дійство заплановано напередодні дитячого фестивалю, що вже став традицією “Тиса – молодша сестра Дунаю”, а саме 25 червня 2011 р. Для інформації: виток р. Тиса (Чорна Тиса) знаходиться на південно-західному схилі гори Братківська в Українських Карпатах на висоті 1230 м над рівнем моря, найближчий населений пункт – с. Чорна Тиса.

Програма включатиме в себе урочисте встановлення табличок, концерт пісень народів Тиси та прес-конференцію.

2. Фестиваль “Тиса – молодша сестра Дунаю” в рамках святкування Дня Дунаю в Україні

Вже п’ятий рік поспіль Україна як і інші країни Дунайського басейну долучається до святкування Дня Дунаю. День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, спрямованим на інформування і підвищення екологічної культури громадян, яке організовує Міжнародна комісія з захисту р. Дунай. В рамках святкування Дня Дунаю у басейні Тиси 26 червня 2011 р. заплановано проведення фестивалю “Тиса – молодша сестра Дунаю”.

Програма святкування буде включати в себе: конкурс дитячої творчості “Екологічна реклама” – короткий виступ в стилі рекламного роліку з агітацією за збереження навколишнього середовища, економії води, боротьби з засміченням. Найкращі ролики будуть передані на телебачення для трансляції. Змагання “Битва за воду”: змагання між командами від районів, що буде включати в себе як питання на ерудицію, так і швидкість. Конкурс “Тисяйська юшка” – конкурс кулінарного різноманіття у приготування рибних супів в басейні Тиси. Конкурс “Тиса має талант” – конкурс пісень, танців та інших видів творчості школярів на тему збереження природи. загально-дунайський конкурс “Дунайський митець” – конкурс художніх виробів з матеріалів, знайдених на берегах річок. Всі вироби будуть представлені у формі виставки на фестивалі.

Загалом планується, що у святі візьме участь близько 100 дітей з різних районів Закарпаття, а також діти з Прикарпаття.

Свято відбудеться за підтримки Закарпатської обласної адміністрації, Міжнародної Комісії з захисту р. Дунай, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та Державного комітету водного господарства. Почесними гостями стануть представники Делегації Європейського Союзу в Україні. Головним спонсором виступає компанія Кока-кола. Одним з організаторів свята є Закарпатський облводгосп.

552 переглядів