Майбутні гідрологи та метеорологи ознайомилися з роботою Закарпатського облводгоспу

16 червня 2011 р. Закарпатський облводгосп з ознайомчою поїздкою відвідали студенти 2-го курсу географічного факультету (спеціалізація “Гідрологія” та “Метеорологія”) Київського національного університету ім. Т. Шевченко. Екскурсія була розпочата в конференц-залі облводгоспу вступними словами начальника Закарпатського облводгоспу Володимира Чіпака, котрий ознайомив студентів з специфікою роботи управління водного господарства, коротко охарактеризував основні проблеми та перспективи розвитку водогосподарської галузі Закарпаття.

З водогосподарським комплексом області та основними напрямками роботи Закарпатського облводгоспу присутніх ознайомив начальник відділу водних ресурсів Едуард Осійський. Начальник відділу експлуатації АІВС “Тиса”, Віктор Дуркот розповів студентам про роботу автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи моніторингу паводкової ситуації. Слухачів було також ознайомлено з роботою Кризового центру облводгоспу та диспетчерської служби.

Студенти побували також на новозбудованій правосторонній дамбі в с. Невицьке, та греблі на р. Уж в с. Кам’яниця, де начальник Ужгородського МУВГ Василь Івегеш поділився досвідом управління водними ресурсами та захисту населення від паводків. Головний інженер цього ж управління Василь Морський розповів студентам про хід будівництва водозахисної дамби, її основні водогосподарські характеристики, ознайомив з спорудженням та експлуатацією річкових укріпних споруд з застосуванням місцевих матеріалів. Відповів на численні запитання студентів щодо будівництва водогосподарських споруд та захисту населення від паводків.

У рамках проведення екскурсії було також організовано поїздку на гідрометеорологічний пост в м. Ужгород, про роботу якого розповів головний спеціаліст облводгоспу Михайло Шерегій.

І на останок, студенти мали змогу прогулятись набережними р. Уж та оглянути красу древнього Ужгорода

432 переглядів