Про хід окошування захисних дамб в зоні діяльності Виноградівського міжрайонного управління водного господарства

Надійність гідротехнічних споруд та їх безпечна експлуатація неможлива без належного догляду за ними. Косіння укосів дамб саме спрямовано на збереження їх технічного та естетичного стану, підвищення експлуатаційних якостей та продовження строку служби. Через те мобілізація працівників відповідних служб міжрайонних управлінь водного господарства для здійснення цих робіт має неабияке значення.

У травні, червні саме такі роботи по окошуванню були проведені на ділянках обслуговування трьох експлуатаційних дільниць Виноградівського міжрайонного управління водного господарства: Батарській, Сальвінській та дільниці Гірські річки.

Трав’яний покрив представлений широким видовим складом. На жаль, на території управління поширені такі небезпечні для здоров’я людини рослини, як борщівник Сосновського та амброзія полиниста, тому ці заходи надзвичайно відповідальні.

Борщівник Сосновського – це дуже небезпечна рослина, при контакті виникають опіки різного ступеня важкості. Страждає і загальний стан людини, внаслідок інтоксикації. Ураження шкіри можуть проявлятися і у вигляді алергічних дерматитів. Опіки характеризуються тим, що важко піддаються лікуванню і після них надовго залишаються пігментні плями на шкірі.

Амброзія полиниста, також дуже небезпечна рослина, яка перебуває на карантині практично у всьому світі. Пилок амброзії дуже шкодить здоров’ю людини, він може викликати алергічну хворобу, яка супроводжується набряком слизової оболонки верхніх дихальних шляхів і очей, підвищенням температури, нападами бронхіальної астми, погіршенням зору. Тому необхідно боротися з проникненням амброзії на незасмічені ділянки.

Всього по управлінні у ці дні було окошено – 84,4 км (103,1 га), з них вручну – 52,4 км (64,4 га) та косарками і малою механізацією – 32,0 км (39,6 га).

Виноградівське МУВГ

433 переглядів