Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 08 год. 18 грудня 2017 року

1.Гідрологічна ситуація та прогноз.

На ранок 18 грудня 2017 р по області відбулося суттєве зниження температури до -1—4 на рівнині і до -11 градусів морозу на високогір’ї, без опадів .

У верхів’ях та середніх течіях річок відбулися спади рівнів води, найбільш суттєво  на річці Тиса, ділянка м. Рахів –  смт. Вилок від 50 до 144 см, на притоках до 0,5-0,7 м.  Паводкова хвиля проходить в нижніх течіях річок: Тиса, Боржава,Латориця.

В нижніх течіях річок Латориця та Боржава паводкова ситуація залишається досить складною. Рівні паводкових вод досягли історичних показників:

р. Латориця м. Чоп, максимум 754 см. з амплітудою протягом грудневого паводку 359 см,;

р. Боржава, с. В. Ремети Берегівський район максимум 687 см, амплітуда 393 см

На річці Тиса паводкова хвиля протягом 18 – 19 грудня 2017 буде рухатися територію Угорщини з підвищенням рівня біля м. Чоп до 2 – 2.5 м, можливий вихід паводкових вод на заплаву.

 

2. Інформація про підтоплення

Шар переливу поводкових вод через автодороги Н09 «Мукачево – Рогатин» на ділянках між населеними пунктами Гребля – Вільхівка (Іршавський район), Сокирниця – Стеблівка (Хустський район), Велика Копаня (Виноградівський район) – Хуст (Хустський район) суттєво знизився, проїзд автотранспорту відновлений.

Залишаються закритими водозабірні споруди питної води в м. Перечин (КП «Комунальник») та в м. Мукачево (ММКП «Мукачівводоканал»).

 

3. Дії водогосподарських організації

Працівники водогосподарських організації Закарпатської області продовжують працювати в посиленому режимі щодо пропуску грудневого паводку.

З метою попередження переливу паводкових вод р. Стара (права притока р. Латориця), через частину автодороги міжнародного значення М06 «Київ-Чоп» в понижених місцях проведено укладання мішків з сипучим матеріалом. На місці працювали 2 аварійні бригади Мукачівсього МУВГ, здійснювалося роботи з відкачки паводкових вод. При виконанні зазначених заходів було задіяно:

–        12 працівників Мукачівсього МУВГ, 5 одиниць техніки, 1 мотопомпа та аварійний запас матеріалів (5 м3 піску, 800 шт мішків).

–        11 працівники Мукачівського міськрайонного відділу УДСНС в Закарпатській області.

–        2 працівники Національної поліції України, які забезпечували безпечну роботу працівників на автодорозі.

Для проведення робіт з попередження підтоплення паводковими водами р. Боржави, аварійними бригадами Берегівського МУВГ та села В. Ремети Берегівського району було підготовлено 1000 мішків із сипучими матеріалами (піском).

В роботі з перекачуванню паводкового стоку задіяно 21 стаціонарна насосна станція Латорицької та Берегівської транскордонних польдерних систем БУВР Тиси. Перекачано за добу 3,4 млн. м3 паводкових вод. Всього з початку року – 55,2 млн. м3.

Протягом 17 грудня 2017 р. продовжувалися роботи з відкачування місцевого стоку в с. Вільхівка Іршавського району.

По мірі надходження інформації, ситуація на території області буде уточнюватися

Робота насосної станція №5 ЛОС під час паводку на р.Латориця, c.Малі-Геївці, Ужгородського району

Вихід води з р.Стара на заплаву в с.Зняцево, Мукачівського району

 

588 переглядів