Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 20год. 17 грудня 2017 року

1. Гідрологічна ситуація та прогноз.

Станом на 2000 17 грудня на р.Тисі паводкова хвиля просувається на ділянці Хуст-Вилок, відбувається формування максимального рівня біля смт. Вилок з амплітудою +3,8 м з досягненням та перевищенням ІІ ступеню захисту з виходом води на заплаву у міждамбовий простір  до підошви водозахисних дамб.

В нижніх течіях річок: Латориця, Стара та Боржава паводкова ситуація залишається важкою, на фоні високих рівнів відбувалось їх подальше підвищення, збільшення  значного шару води на заплавах (значне перевищення ІІІ ступеню захисту), наближення до історично високих відміток.

Відбувається формування максимальних рівнів на р.Боржава в районі с.В.Ремети із значним перевищенням ІІІ ступеню захисту (на 90 см), очікується досягнення історично максимальної відмітки 686 см по рейці поста.

 

2. Інформація про підтоплення

Шар переливу автодороги Мукачево-Рогатин на ділянках Гребля-Вільхівка, Сокирниця – Стеблівка, Велика Копаня – Хуст суттєво знизився – проїзд автотранспорту відновлений.

Залишаються закритими водозабірні споруди в м.Перечин, та смт.Чинадієво Мукачівського району.

 

3. Дії водогосподарських організацій

Працівники водогосподарських організацій продовжують працювати в посиленому режимі щодо пропуску осінньо-зимових паводків.

З метою попередження переливу паводкових вод р.Стара через частину  автотраси Київ-Чоп в понижених місцях проводиться укладання мішків з сипучим матеріалом.

На місці працюють 2 аварійні бригади Мукачівсього МУВГ, в с. Зняцево розпочато відкачування паводкових вод мотопомпою Honda. Всього задіяно при виконанні аварійних робіт:

–        12 працівнків Мукачівсього МУВГ, 5 одиниць техніки, 1 мотопомпа та аварійний запас матеріалів (5 м3 піску 800 шт мішків).

–        11 працівників Мукачівського міськрайонного відділу УДСНС.

–        2 працівники поліції, які забезпечують безаварійну роботу працівників.

Для проведення робіт по попередженню підтоплення аварійною бригадою  Берегівського МУВГ та аварійною бригадою  села В.Ремети заготовлено близько 1000 мішків із сипучими матеріалами, чекають дозвіл на перекриття вузькоколійки в районі стику із  водозахисною дамбою.

В роботі по перекачуванню паводкового стоку задіяно 22 стаціонарні насосні станції Латорицької та Берегівської осушних систем.

Продовжують роботу по відкачуванню місцевого стоку, встановлені в с.Вільхівка Іршавського району 2 пересувні насосні станції ДСНС та пересувна насосна станція Берегівського МУВГ.

По мірі надходження інформації, ситуація на території області буде уточнюватися.

530 переглядів