Робота Ужгородського управління під час проходження паводків

Внаслідок проходження сильних дощів 13-14 грудня 2017 року відбулося підвищення рівнів води на річках Закарпаття. На гідрологічних постах р. Уж – м. Ужгород та в нижніх течіях р. Латориця відбувся вихід води на заплави, внаслідок чого в Ужгороді залило частину Боздошського парку, а в Перечинському районі постраждав водозабір також відбулося підтоплення сільськогосподарських угідь та дворогосподарств.

Працівниками Ужгородського МУВГ були запущені насосні станції так як підняття рівнів води становить 240 см. Кілька насосних станцій працюють в нічному режимі для економії електроенергії. Насосна станція 5-ЛОС  працює безперервно вже 7 день та перекачала  692,4 тис.м3. з площі 1500 га.

У зв’язку з підняттям рівня води в р. Латориця проходить перелив місцевої автодороги сполученням с. Тисянка- с. М.Геївці на двох ділянках відповідно довжиною 100м. та близько 300 м. Глибина переливу води складає до 30 см.

Оглядачами дільниць ведеться спостереження за рівнями води р. Уж,  р. Латориця та їх притоками, руйнування захисних споруд водних об’єктів  в зоні діяльності управління не виявлено.

Управління проінформувало районні держадміністрації та мерію міста про ускладнення погодних умов та можливі підйоми рівнів води на річках та їх притоках згідно штормового попередження ЗГМЦ від 14.12.2017 року.

Головний інженер управління Морський Василь Іванович  надав розгорнуту інформацію про роботу насосних станцій в період проходження паводків.

Ужгородське МУВГ

551 переглядів