Всеукраїнський День навколишнього середовища

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України “Про День довкілля” № 855/98.

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Проведення суботнику було задумано з метою відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

До речі, Всесвітній День довкілля був заснований Генеральною Асамблеєю ООН ще у далекому 1972 році – до відкриття Стокгольмської конференції “Довкілля людини”

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

В 2011 році Український День навколишнього середовища припав на 16 квітня.

По всій Україні було проведено загально масштабні суботники під гаслом – “Зроби Україну чистою”.

Так і в Берегівському МУВГ було проведено всеукраїнський суботник, присвячений Дню довкілля.

Оглядачами гідротехнічних споруд Берегівської дільниці, спільно з працівниками Ужанського відділу Держрибохорони було проведено розчистку правобережної та лівобережної прилеглої території р.Боржава від побутового сміття та здійснено впорядкування території навколо греблі на р.Боржава ПК 47+50 с.Боржава.

Оглядачами Іршавської дільниці здійснено заходи по впорядкуванню територій гірських річок, очистку прилеглих територій від побутового сміття та проведення розчистки каналу ГД-2 с.Вільхівка.

Працівники апарату управління теж підтримали ідею проведення суботника і всі дружньо провели роботи по благоустрою території. Було здійснено впорядкування клумб, висадку дерев, побілку бордюрів, збір побутового сміття навколо прилеглої території.

День довкілля має на меті не тільки упорядкування територій та висаджування рослин для поліпшення стану довкілля, а й пропаганду дбайливого ставлення до живої природи взагалі, її збереження і охорону як середовища нашого існування. Це є важливою складовою частиною екологічного виховання.

650 переглядів