Начальник Тячівського МУВГ – Коломис С.М. зустрічався з громадськістю м.Тячів та Рахівщини

7 квітня 2011 року Начальник Тячівського МУВГ – Коломис С.М. прийняв участь у зустрічі з громадськістю м. Тячів, де одним з питань розглядався захист від затоплення міста Тячів.

Мер м. Тячева Ковач Іван Іванович звернувся до Станіслава Михайловича з проханням пояснити і розповісти громаді міста про стан правобережної водозахисної дамби та чи існуюча дамба зможе захистити населення міста.

Тячів засновано 1329 року, місто районного підпорядкування з 1961р. і районний центр Закарпатської області. Розташований в Мармароській котловині, на правому березі Тиси, за 136 км. на південний схід від Ужгорода.

Багато шкоди принесли жителям міста руйнівні повені та паводки у травні 1913 р., восени 1937 р. В травні 1970 р. вода прорвала дамбу і ринула в центр міста. За дві години Тячів був весь у воді. Багато будинків було знесено водою. Тодішній рівень води відмічений на пам’ятнику з кам’яних брил неподалік від районної лікарні.

Через 23 роки руйнівна сила води знов дає про себе пам’ятати в грудні 1993 р., в листопаді 1998 р. Область Указом президента була оголошена зоною стихійного лиха в 2001р., 2008 р. та останній раз в грудні 2010 р. Саме через вищенаведене громадськість хвилюється за безпеку міста.

Станіслав Михайлович розповів про те, що на цей рік планується реконструкція та укріплення дамби і на даний час розробляється проектно – кошторисна документація. А також відповів на багато інших питань, які цікавили присутніх.

14 квітня 2011 року Станіслав Михайлович був запрошений в м.Рахів для зустрічі (круглий стіл) за участі першого заступника Рахівської РДА Сабов В.Й., начальника Боржаво – Тисянського відділу Закарпатдержрибоохорони – Шарої Т.Т., заступника Рахівської районної ради – Фірка М.І., начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій – Тимощука С.А., провідного спеціаліста відділу аналізу та координації співпраць з місцевими органами самоврядування Державного управління охорони навколишнього природного середовища Закарпатської обл. – Богдан С.М. та з головами сільських, селищних рад Рахівського району.

Розглядалися питання про порядок проведення руслоочисних та русло регулюючих робіт на річках району та про проблему несанкціонованого забору гравію на річках.

Станіслав Михайлович розповів, що Закарпатським облводгоспом розроблений порядок проведення руслоочисних та русло регулюючих робіт на території Закарпатської області, який затверджено рішенням Закарпатської обласної ради №551 від 23 травня 2008 року. Відповідно до даного Порядку з червня 2008 р. Закарпатським облводгоспом видаються дозволи на проведення зазначених вище робіт тільки на конкурсній основі на ті ділянки на які виготовлена проектно – кошторисна документація.

Також були вирішені питання, які стосуються життєдіяльності району.

407 переглядів