Світла пам’ять Плющу Сергію Євдокимовичу

Колектив Закарпатського облводгоспу глибоко сумує з приводу передчасної смерті, в суботу 16 квітня 2011 року, колеги – головного гідротехніка відділу експлуатації водогосподарських об`єктів, начальника облводгоспу (1974-1988р.р.)

Плющ Сергій Євдокимович – головний гідротехнік відділу експлуатації водогосподарських об`єктів Закарпатського облводгоспу, народився 13 вересня 1938 року с. Бабачиха, Переяслав-Хмельницького району Київської області. Освіта вища, у 1962 році закінчив Український інституту інженерів водного господарства за спеціальністю гідромеліорація, присвоєно кваліфікацію інженера-гідротехніка. Після закінчення інституту був направлений на роботу викладачем Львівського технікуму гідромеліорації і електрифікації сільського господарства, де працював до січня 1965 року. З січня 1965 року працює в Закарпатському управлінні експлуатації гідромеліоративних систем і гірських річок на посадах старшого інженера, а згодом з 1966 по 1974 р.р. – начальником цього ж управління.

З 1974 по 1988 р.р. – працює начальником Закарпатського облводгоспу, до створення на базі облводгоспу і тресту “Закарпаттяводбуд”. З 1988 року – призначений заступником начальника об`єднання по експлуатації меліоративних систем і протипаводкового захисту, а з 2004 року – він головний гідротехнік відділу експлуатації водогосподарських об`єктів облводгоспу.

За час роботи начальника управління експлуатації гідромеліоративних систем багато зробив по вдосконаленню експлуатаційної служби і зміцненню її матеріально-технічної бази.

Працюючи начальником облводгоспу забезпечив будівництво 95 тис.га гончарного дренажу, 44 насосних станцій та інших об`єктів загальною вартістю понад 120,00 млн.карбованців. Ініціював створення в області інформаційно-виміоювальної системи “АІВС-Тиса”. Приймав активну участь у міжнародному співробітництві на прикордонних водах, тривалий час був заступником Уповноваженого Уряду СРСР з виконання угод між Урядом СРСР і Урядами Угорщини та Чехословаччини.

Значний внесок вніс у створення і зміцнення протипаводкової служби, забезпечував роботу штабу по пропуску катастрофічних 1998 та 2001 р.р. паводків.

Проявив себе кваліфікованим спеціалістом у галузі меліорації і водного господарства, досвідченим керівником і вмілим організатором.

Світла пам’ять про Сергія Євдокимовича – чудову, доброзичливу людину, яка все своє життя присвятила водному господарству області, назавжди залишиться в наших серцях.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким померлого.

415 переглядів