Бони зупинять засмічення поверхневих вод

В рамках проведення “Місячника благоустрою” інженерно-технічними працівниками разом з оглядачами гідротехнічних споруд та робітниками Великодоброньської експлуатаційної дільниці Ужгородського міжрайонного управління водного господарства проводиться робота, яка вже стала постійною для нашого колективу.

Днями колектив Ужгородського МУВГ прибирав від засмічення пластиковими відходами прибережні смуги лівого берегу р.Латориці. Ніхто не рахував, скільки мішків зі сміттям було зібрано, але те, що самоскиди були переповнені – факт незаперечний.

Також працівниками на чолі з головним інженером управління Морським В.І. на р. Латориця в районі м. Чоп на прикордонній зоні зі Словаччиною було встановлено бони, а вище по течії встановили сміттєзатримуючу сітку. Дані пристрої неодноразово використовуються у практиці для призупинення та не попадання пластикових відходів у водні артерії сусідів, одним словом в “загальний котел” , з якого ” п’ють” сьогодні величезні міста , промислові центри та сільськогосподарські райони.

Згідно з розрахунками, на планеті сьогодні забруднено біля 12 тис. млрд. куб. м. води, що можна порівняти з об’ємом десяти найбільших річок світу. Якщо забруднення буде продовжуватися такими ж темпами , то планета до 2050 року залишиться без 18 тис. млрд. куб. м. прісної води.

Кожен має усвідомити, що не так вже й багато залишилось цілком ” чистих та здорових” річок у нашому життєвому середовищі. Але чисто не там, де прибирають, а там де не смітять.

Гордість нашого краю – це велика кількість водних артерій, тож давайте разом зробимо наш край чистішим та привабливішим і не забуваймо, що Закарпаття – “ворота в Європу”.

409 переглядів