Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 10год. 12 грудня 2017 року

Вчора 11 грудня  по області вночі різко потепліло, температури повітря на ранок піднялись до +3+11 °С тепла, на високогір”ї до +4 °С тепла, переважно вдень пройшли незначні опади 2-14 мм  у вигляді дощу, на високогір’ї – сніг з переходом в мокрий сніг. На річках внаслідок дощів та танення снігу в горах відновились підвищення рівнів води на +10 +50 см. Протягом доби по області буде утримуватись тепла погода, в кінці дня у горах місцями невеликі опади, вночі по всій території помірні опади, місцями сильні. На річках 13 – 14 грудня очікується підвищення рівнів води на +0,3+ 1,0 м.

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі пропуску осінньо-зимових паводків. Роботи зосереджені на безаварійному  пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах.

Введені ступені протипаводкового захисту

–  ІІІ ступінь на р.Латориця в м.Чоп – вода утримується на заплаві в межах міждамбового простору

–  ІІІ ступінь на р.Боржава в с.Верхні Ремети – вода на заплаві підтопленні окремі понижені ділянки заплавних сільгоспугідь

–  ІІ ступінь р.Стара – с.Зняцево – початковий вихід води на заплаву в межах міждамбового простору

В зв’язку з підвищенням рівнів у низинній частині р.Латориця та р.Боржава можливе відновлення переливів заплавних частин місцевих автодоріг на ділянках сіл Тисянка-М.Геєвці та сіл Шаланки – В.Комяти.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем у р.Тису. Шлюзи у водозахисних дамбах р.Латориці закриті паводковий стік відкачують стаціонарні насосні станціі. Працюють 9 насосних станції Латорицької та Берегівської осушних систем. За добу перекачано 876100 м3, з початку року понад 43 млн. м3 паводкового стоку. Всі 30 стаціонарних осушних насосних станцій готові до роботи.

614 переглядів