Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 10год. 10 грудня 2017 року

Вчора 9 грудня по області пройшли опади 10 – 32 мм переважно у вигляді дощу з переходом в мокрий сніг та сніг. На ранок 10 грудня опади припинились – ясно.

На річках області сформувався сніго-дощовий паводок з підвищенням рівнів води на 0.3 – 1.5 м, в нижніх течіях Боржави на 2.4 м. Вода вийшла на заплаву р.Боржава – с.В.Ремети, на р.Стара – с.Зняцево відмічається початковий вихід води на заплаву. На більшості річок максимальні рівні пройшли, в другій половині дня 9 грудня розпочалось поступове зниження, на Тисі максимальний рівень пройшов м.Хуст в межах корінних берегів без виходу води на заплаву.

Вихід води на заплаву р.Боржава в с.В.Ремети

Сьогодні 10 грудня вдень очікується без істотних опадів, вночі сніг, мокрий сніг, місцями сильний. На річках продовжиться зниження рівнів води. На р.Боржава – с.В.Ремети вдень завершиться формування максимального рівня з незначним підвищенням. В нижній течії Тиси та Латориці протягом 10-11 грудня відбудеться формування паводкової хвилі з підвищенням рівнів на 1,2 – 1,5 м та 1,7 – 2,2 м відповідно (на р.Тиса в межах корінних берегів, в нижніх течіях Латориці вода вийде на заплаву в межах міждамбового простору).

Триває перелив частини заплавної автодороги Шаланки – В.Комяти шаром 5-10 см проїзд відкритий.

Перелив частини заплавної автодороги Шаланки – В.Комяти

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі пропуску осінньо-зимових паводків. Роботи зосереджені на безаварійному  пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах. Всі 30 стаціонарні осушні насосних станції готові до роботи. До роботи включено 5 насосних станції Латорицької осушної системи. За добу перекачано 496100 м3, з початку року понад 42 млн. м3 паводкового стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем.

Силами аварійної бригади Ужгородського МУВГ та підрозділу ДСНС для попередження підтоплення жилої забудови по вул.Канальній в мікрорайоні Підлипники (м.Ужгород) проведено тампонаж шлюзу на комунальному каналі та відкачування води, де задіяно 20 праціників та 5 одиниць техніки, укладено 400 шт. мішків з піском.

847 переглядів