Аналіз стану басейну р. Тиса 2007 Узагальнений звіт. Заклик до дій

Басейні Тиси – це унікальні культури, рідкісна флора і фауна, різноманіття природних ресурсів і водних об’єктів і нарешті сама річка Тиса. Але лише завдяки співпраці між п’ятьма Тисяйськими країнами – Україною, Румунією, Словаччиною, Угорщиною та Сербією, можна зберегти цю спадщину.

Співпраця між країнами при підготовці Аналізу стану басейну р. Тиса стала ширшою, ніж цього вимагають їхні міжнародні зобов’язання в рамках Міжнародної Комісії з захисту р. Дунай (МКЗРД) та Водної Рамкової Директиви (ВРД) ЄС. Результатом роботи став перший аналіз басейну р. Тиса, узагальнені досягнення

якого представлені у звіті (повна версія подана нижче). В свою чергу, Аналіз стану басейну Тиси став основою для інтегрованого Плану управління річковим басейном.

Аналіз показує, що багато чого має бути зроблено задля захисту цього важливого регіону від забруднення, а також від повеней та засухи. Саме тому важливо продовжувати ту плідну роботу, що була розпочата Тисяйськими країнами в рамках експертної групи по басейну р. Тиса МКЗРД. Зберегти басейн Тиси можливо, застосовуючи тільки інтегрований підхід до управління водними і земельними ресурсами. І це має бути зроблено спільно всіма країнами басейну.

Більш детальну інформацію Ви зможете отримати прочитавши Аналіз стану басейну р. Тиса 2007. Узагальнений звіт. Заклик до дій

413 переглядів