Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 14год. 09 грудня 2017 року

Минулої доби по області пройшли дощі, на високогір’ї – сніг: на Верхній Тисі до 10 мм, на решті території до 30 мм. Внаслідок дощу та танення снігу, розпочалось підвищення рівнів води на річках центральної та західної частини на 0,3 – 0,9 м.

Сьогодні вдень дощі продовжуються, місцями сильні (на високогір’ї мокрий сніг та сніг). На річках продовжиться підвищення рівнів води на 0,5 – 1,0 м, в окремих понижених місцях можливий початковий вихід води на заплаву, в нижніх течіях Боржави підвищення очікується на 1.5 – 2.0 м де також можливий початковий вихід води на заплаву.

Вночі очікується зниження температури повітря до морозу, перехід опадів в мокрий сніг та сніг – що дещо призупинить розвиток паводкової ситуації.

Про погіршення гідрометеорологічних умов 9-10 грудня – сильний, місцями дуже сильний дощ з переходом в мокрий сніг та сніг, а також підйом рівнів на річках було оповіщено згідно схеми всі водогосподарські організації, районні, міські, сільські та селищні ради .

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі пропуску осінньо-зимових паводків. Роботи зосереджені на безаварійному  пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах. Всі 30 стаціонарні осушні насосних станції готові до роботи. До роботи включено 3 насосні станції Берегівської та Латорицької осушних систем. За добу перекачано 136100 м3, з початку року понад 41 млн. м3 паводкового стоку.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем.

632 переглядів