Виконання Програми протипаводкового захисту області розглянуто на виїзній нараді міжвідомчої робочої групи представників центральних органів виконавчої влади

1 квітня в конференц-залі Закарпатського облводгоспу пройшла виїзна нарада міжвідомчої робочої групи представників центральних органів виконавчої влади під головуванням Голови Державного водного агентства України Василя Сташука та міністра Міністерства надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги, за участі першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Бушко, начальника Головного Управління МНС України в Закарпатській області Мирослава Щербея, начальника обласного Центру з гідрометеорології Василя Манівчука, начальника Львівського облводгоспу Василя Козака, представників Закарпатського облводгоспу, представників ЗМІ.

Відкриваючи нараду, головуючі зазначили, що відомства водників і рятувальників тісно співпрацюють у щоденній роботі, в тому числі у сфері попередження і ліквідації наслідків надзвичайних паводкових ситуацій. Програма протипаводкового захисту виконується і дає наслідки, але є і проблеми, які потрібно вирішувати, тому найближчим часом уряду буде внесено пропозиції щодо відбудови об’єктів Державної протипаводкової програми “Тиса”.

Начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак доповів про стан виконання заходів, передбачених Програмою комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса у Закарпатській області на 2006-2015 роки та пропозиції щодо подальшої реалізації заходів.

Начальник відділу експлуатації АІВС “ТИСА” розповів про роботу системи, її складові та плани розвитку, які передбачають модернізацію технічної бази системи, засобів передачі даних, програмного забезпечення, проведення стандартизації ІSO2001 і розробку моделей прогнозування, в тому числі за кошти програми міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу ЄІСП. Гості також мали змогу побачили роботу автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи в реальному часі. Як зазначив Василь Сташук, виходячи з позитивного досвіду Закарпатської області, подібна система буде впроваджуватися на Прикарпатті – на території Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Начальник Закарпатського обласного Центру з гідрометеорології Василь Манівчук і синоптик Андрій Золотарьов розповіли присутнім про проблемні питання роботи гідрометрслужби і одним із численних доручень наради стало рішення про значну підтримку цієї галузі.

Під час наради начальник технічного відділу облводгоспу Микола Дмитрович Літвінов з нагоди 80-літнього ювілею отримав теплі привітання і нагороду від Голови Держводагентства – іменний годинник, а також подарунки від колег і гостей.

410 переглядів