Обговорено Стратегію управління відходами в Закарпатській області

29 березня 2011 року в приміщенні Закарпатського обласного управління водного господарства відбувся робочий семінар “Проект Стратегії управління відходами в Закарпатській області” в рамках реалізації проекту Європейського Союзу “Управління і регулювання відходами – Інструмент Європейського добросусідства і партнерства – Схід”.

Мета семінару: презентації, обговорення та вибір варіанту стратегії управління відходами в Закарпатській області.

В роботі семінару приймали участь представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Закарпатської обласної державної адміністрації, обласних управлінь комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища, обласної санітарно-епідеміологічної станції, державної екологічної інспекції, міжнародні та національні експерти проекту, НГО ЗОО ВЕЛ.

Від Закарпатського облводгоспу участь в роботі семінару приймав начальник відділу водних ресурсів Е. Осійський, член наглядового комітету даного проекту.

На семінарі були представлені та обговорені пропозиції щодо Стратегії управління відходами в Закарпатській області. Представлені результати міжнародної конференції “На шляху до відсутності відходів”, Японія, лютий 2011 р.: Можливі рекомендації для Закарпатської області (О. Шевченко, Міністерство екології та природних ресурсів). Надано детальний аналіз варіантів розробленої стратегії управління відходами для Закарпатської області (експерти: Н. Дойчинов, П. Ферклофт) та проаналізовано інституційний аспект переходу до регіональної системи управління відходами (експерт Д. Хікман). Про прогрес проекту та заходи з інформування громадськості області розповів координатор проекту О. Ярошевич.

Варіант розробленої Стратегії управління відходами в Закарпатській області буде наданий зацікавленим сторонам для отримання коментарів до наступного семінару з детального обговорення варіанту стратегії, який попередньо запланований на червень 2011 року.

405 переглядів