Роботи з благоустрою у Берегівському МУВГ

З нагоди відзначення Міжнародного дня води (22 березня) працівниками Берегівського МУВГ було проведено суботник, пов’язаний з розчисткою та відновленням природних та штучних водних об’єктів від дерев’яної рослинності та побутових відходів, що були нанесені водою під час підняття рівнів в річках і каналах.

Працівниками Берегівської дільниці спільно з сільською Радою с.Квасово було здійснено розчистку русла та прибережної смуги р.Боржава від повалених дерев, що створювали затори та побутових відходів, які були нанесені водою під час паводків. Жителі с.Квасово з розумінням віднеслися щодо суботника і дружньо вийшли впорядковувати територію навколо р.Боржава, адже вони не раз потерпали від шкідливої дії води. До речі, напередодні в селі також було проведено суботник по впорядкуванню вулиць (розчистка кюветів, обрізка дерев та влаштування нічного освітлення).

Загалом було розчищено та зібрано побутового сміття в прибережній смузі р.Боржава по довжині 1,5 км.

На жаль, більша частина сміття водами р.Боржава потрапляє в село Квасово з території сіл, що знаходяться вище за течією, адже досить часто жителі сіл складують вздовж берегів річок залишки гілок, кукурудзи, соняшника та іншого побутового сміття.

Такі стихійні сміттєзвалища, спільно з сільськими радами ми ліквідовуємо, але не завжди є можливість вчасно вжити відповідні заходи. Всім відома народна мудрість – “Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять”

Крім цього, працівниками апарату управління було здійснено благоустрій навколо території управління, зібрано побутове сміття неподалік в лісосмузі, а оглядачами Іршавської дільниці під час суботника було відновлено та облаштовано три природні водні джерела неподалік с.Білки в районі “Каменелом” .Також було впорядковано зони відпочинку на території управління та відомчих садиб сс.Бовтрадь та Боржава, а також проведено благоустрій на території трьох насосних станцій.

Наступний суботник планується провести 16 квітня і присвятити “Дню Довкілля”.

До речі, в цей день більш ніж в 40 містах України пройде національна акція під гаслом-

” Зробимо Україну чистою”.

Берегівське МУВГ

404 переглядів