Заходи по попередженню населення про проходження весняного паводку

На території Тячівського та Рахівського районів протікає велика кількість порівняно невеликих річок, які впадають в р.Тису. Протягом року рівень води в річках різко змінюється під час весняних і осінніх паводків, а також після дощу, танення снігу та льодоходу.

В період паводків проявляються особливо сильно ерозійні процеси, що приводить до обвалів корінних берегів, до руйнації берегоукріплень, а іноді навіть гідротехнічних споруд.

Підйом рівня води в річках весною починається зі встановленням плюсових температур, найчастіше в березні, вода може підніматися на 2-3 м, а при інтенсивних опадах до 4 і навіть до 6 м (2001р.)

Для безпечного проходження паводку начальник Тячівського міжрайонного управління водного господарства Коломис С.М. доручив начальнику відділу протипаводкового захисту та інженерам – гідротехнікам управління провести роз’яснювальні роботи з головами сільських та селищних рад.

Таким чином, з 14 по 18 березня 2011 року працівниками управління була організована та проведена робота по роз’ясненню громадам про те, що під час паводку починається вихід води на заплаву, при цьому можуть бути підтоплені дворогосподарства, дороги та поля.

Розповіли про те, як потрібно поводитися та що робити під час паводку. Наголосили на тому, щоб голови сільських та селищних рад обновили списки аварійних бригад, поповнили аварійний запас інертних матеріалів та попередили населення про проходження паводку.

Зазвичай, тривалість затоплення заплави не перевищує одного тижня. Значні похили гірської місцевості зумовлюють швидкоплинний розвиток паводків, підйоми рівнів досягають 1,5-2,5м за 3-4 години, так само швидко рівні води і опускаються. Найчастіше така ситуація триває від 1 до 10 днів.

ТМУВГ

374 переглядів