Ірина Овчаренко: про прозорість проведення робіт з розчищення русел та реалізацію міжнародних проектів на Закарпатті

Під час робочої поїздки Карпатським регіоном Голова Держводагентства Ірина Овчаренко спілкувалася з головою Закарпатської облдержадміністрації Геннадієм Москалем про проблемні питання протипаводкових заходів на Закарпатті, необхідність їх належного фінансування як з державного, так і з місцевого бюджетів, адже Закарпаття є паводконебезпечним регіоном України.
Зокрема, обговорили шляхи реалізації програми регулювання водних відносин при розчистці русел річок в басейні р. Тиса у Закарпатській області. Автором якої є Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса Держводагентства.
Ця програма була розроблена для зниження гідравлічного навантаження на гідротехнічні споруди, береги річок, які розмиваються, відновлення природного стану русел річок, забезпечення безпечних умов проходження паводків на ділянках мостових переходів, інженерних комунікацій, що перетинають річку.
Іриною Овчаренко та Геннадієм Москалем висловлено  спільну надію на те, що такий чіткий порядок дій при проведенні розчистки русел річок покладе край самовільним і неконтрольованим роботам на Закарпатських річках.
Разом з тим, Іриною Овчаренко наголошено на тому, що в умовах недостатнього фінансування протипаводкових заходів – реальним та дієвим механізмом їх реалізації є залучення коштів Європейського Союзу у рамках виконання спільних проектів.

Джерело:  Державне агентствоводних ресурсів України

504 переглядів