ХV засідання Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах

14 листопада 2017 року в Басейновому управлінні водних ресурсів р.Тиса, м. Ужгород розпочалось ХV засідання Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах згідно зі статтею 3 Статуту Українсько-Словацької комісії по прикордонних водах та відповідно до Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах (1994 р, м. Братислава ).

Українську делегацію на ХV засіданні Комісії очолила Уповноважений Уряду України Ірина Овчаренко, а словацьку делегацію – Уповноважений Уряду Словацької Республіки Владімір Новак.

Уповноважений Уряду України, голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко інформувала словацьку делегацію про реформування водогосподарської галузі України відповідно до європейських стандартів, зокрема зміни, внесені до Водного кодексу України у частині закріплення принципів басейнового управління водними ресурсами та інше.

Під час засідання заступники Уповноважених та керівники Робочих груп Комісії інформували Уповноважених Урядів про виконання завдань, визначених на ХIV засіданні Комісії в період 2009-2016 роки, виконання гідротехнічних робіт за 2017 рік та затвердження плану робіт на 2018 рік.

Також були розглянуті питання щодо співробітництва в галузі протипаводкового захисту, співробітництва в галузі гідрометеорології та співробітництва з питань охорони якості прикордонних вод за 2017 рік.

Наприкінці першого дня зустрічі стала виїзна програма з оглядом водогосподарських споруд у басейні р. Уж та відвідування ГЕС на р. Шипіт.

534 переглядів