Участь БУВР Тиси у XV Міжнародній спеціалізованій виставці «AQUA UKRAINE-2017»

7-9 листопада 2017 року керівник БУВР Тиси Чіпак В.П., начальник відділу використання водних ресурсів та моніторингу вод Осійський Е.Й., начальник відділу експлуатації АІВС “Тиса” Дуркот В.М., а також начальники міжрайонних управлінь прийняли участь у XV Міжнародній спеціалізованій виставці «AQUA UKRAINE-2017» у рамках Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства». У XV Міжнародній спеціалізованій виставці «AQUA UKRAINE-2017» приймали участь: Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г. Зубко, Міністр екології та природних ресурсів України О. Семерак, голова Держводагентства І. Овчаренко, а також представники Мінприроди, Мінрегіону та Держводагентства України, Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, ЄБРР в Україні та численні іноземні гості.

Цьогорічна експозиція БУВР Тиси представлена макетами та експонатами, що відображають сучасний стан водного господарства в басейні р.Тиса, зокрема, щодо управління водними ресурсами, водогосподарсько-меліоративним комплексом та системою протипаводкового захисту. Зокрема, представлені 2 інформаційні стенди типу roll-up щодо проекту HUSKROUA/0901/43 «Підвищення готовності до паводків у Берегівській транскордонній польдерній системі зі спрямуванням на басейн каналу Чаронда – Латориця», 2 стенди щодо проекту HUSKROUA/0901/44 «Подальший розвиток і гармонізація Верхнє-Тисайських українських і угорських програм розвитку протипаводкового захисту та створення інтегрованої системи прогнозування паводків із застосуванням моделей на основі ГІС» та 3 стенди щодо проекту HUSKROUA/1001/221 “Підготовка спільної українсько-угорської  комплексної програми щодо зменшення рівнів паводків та оновлення заплав Верхнє-Тисяйської ділянки Вишково-Вашарошнаминь”.

Також представлено приклади використання квадрокоптера у водному господарстві (приклади аерофотозйомок територій та цифрових моделей рельєфу, контролю розчисток (відео, карта) та оперативне фільмування важкодоступних місць під час паводку для прийняття управлінських рішень).

З приладів та обладнання БУВР Тиси представило контролери станцій, різні види опадомірів, датчики рівнів води і температури та також презентувало прилади для вимірювання витрат на відкритих водотоках які працюють на ефекті Доплера.

Крім цього, на виставці було представлено 9 відеороликів з використанням зйомок квадрокоптера та велику кількість книг та публікацій.

Також в рамках XV Міжнародної спеціалізованої виставки «AQUA UKRAINE-2017» відбулася науково-практична конференція «Вода та довкілля», під час якої представники державних, громадських та наукових установ висвітлювали актуальні проблеми, пов’язані з водним фактором. Розглядали практичні питання покращення якості води та спільно напрацьовували шляхи покращення екологічного стану водойм. Конференція традиційно об’єднувала небайдужих учасників до досягнення доброго стану водних ресурсів.

570 переглядів