Представники Закарпатського облводгоспу взяли участь у міжнародному зібранні, яке було організоване з нагоди 10 річчя проходження надзвичайного паводку у басейні р.Тиса.

На запрошення Верхнє-Тисайської Дирекції охорони довкілля та водних справ м.Ніредьгаза 4 березня 2011 року делегація представників водогосподарських організацій Закарпатської області очолювана начальником Закарпатського облводгоспу Володимиром Чіпаком, взяла участь у пам’ятному засіданні, яка було організоване з нагоди 10-річчя проходження надзвичайного паводку у басейні р.Тиса, у с.Чарода на території Угорщини.

Начальник облводгоспу зробив презентаційну доповідь “Паводки на Закарпатті від 2001 року до сьогодення” , в якій розповів про гідрологічні умови виникнення катастрофічного паводку у березні 2001 року та особливості пропуску надзвичайно високих рівнів води водогосподарськими організаціями Закарпатської області, виділив успішне, відлагоджене співробітництво на українсько-угорських прикордонних водах під час виникнення надзвичайної паводкової ситуації та надану міжнародну допомогу у ліквідації наслідків паводку. Поділився також своїми спогадами Орест Іваницький, начальник Закарпатського облводгоспу під час подій 2001 року.

На засіданні діючі та колишні угорські керівники з організації захисних, рятувальних та відновлювальних робіт розказали про відлагоджену роботу задіяних служб під час проведення паводку 2001 року. Виступили діючий та колишній голови Загальних Зборів Саболч-Сатмар-Березької області Шестак Оскар і Гелмеці Ласло, діючий та колишній директори Верхнє-Тисайської Дирекції охорони довкілля та водних справ Боднар Гашпар і Фозекош Ласло. Іштенеш Шандор, полковник у відставці, колишній начальник управління надзвичайних ситуацій області Саболч-Сатмар-Берег відзначив, що рятувальні заходи були успішними, так як населення та служби з організації захисту від паводків були попереджені і працювали згідно заздалегідь розроблених планів щодо локалізації паводків, евакуації та розміщення людей.

457 переглядів