Порошенко схвалив запровадження в Україні басейнового принципу управління водними ресурсами

Відповідний закон було ухвалено Верховною Радою 4 жовтня

Президент України Петро Порошенко підписав закон №3603, який переводить систему управління водними ресурсами України на басейновий принцип. Відповідна інформація опублікована в картці законопроекту на сайті Верховної Ради.

“28.10.2016 Повернуто з підписом від президента”, – йдеться у повідомленні в рядку статусу документа.

Нагадаємо, Рада ухвалила цей закон 4 жовтня 2016 р. Законодавчий акт вносить зміни до Водного та Земельного кодексів, закону “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”. Зокрема, документ урегульовує впровадження гідрографічного і водогосподарського районування території України, впровадження планів управління річковими басейнами як стратегічного документу (програми заходів) для інтегрованого управління водними ресурсами в межах річкового басейну, впровадження планів управління ризиками затоплення тощо.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, Водна рамкова директива Європейського Союзу запровадила принципово новий підхід до системи управління водними ресурсами – так зване інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом, яким, зокрема, передбачено, що основною одиницею управління є басейн водного об’єкту. При цьому статтею 13 Водного кодексу України встановлено, що державне управління в галузі використання та охорони вод здійснюється за басейновим принципом на основі державних, цільових, міждержавних та регіональних програм використання й охорони вод та відтворення водних ресурсів.

 

Джерело: телеканал 112 Україна

536 переглядів