Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 8 год. 31 жовтня 2017 року

Минулої доби по області відбулось зниження інтенсивності опадів, на низині у вигляді дощу до 5 мм, на передгір’ї мокрого снігу 5-7 мм на високогір’ї снігу до 9 мм. Увечері опади припинилися. На ранок по області туман, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі 1° тепла – 4° морозу, вдень 3-8° тепла, у горах місцями вночі 5-10°, вдень 1-6° морозу.

В зв’язку із зниженням температури перехід опадів у сніг та наступне їх припинення призупинило розвиток паводкової ситуації.  На річках підйоми води не перевищили рівня корінних берегів, зараз відбувається інтенсивне зниження рівнів до -20-120 см. І тільки у низинній частині річок Тиса та Латориці  іде формування невисокої паводкової хвилі в межах корінних берегів, з амплітудою підйому до +0,9+1,3м (Латориця-Чоп та Тиса-Чоп).

Водогосподарські організації працюють у посиленому режимі пропуску осінньо-зимових паводків. Роботи зосереджені на безаварійному пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах. Всі 30 стаціонарних осушних насосних станції готові до роботи. Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем.

419 переглядів