Впровадження раціоналізаторських пропозицій в Закарпатському облводгоспі за 2010 рік

Науково-технічний прогрес в Закарпатському облводгоспі, як і в цілому по галузі, в значній мірі залежить від винахідницької та раціоналізаторської діяльності. Так, завдяки впровадженим у 2010 році 9-ти раціоналізаторським пропозиціям, міжрайонними управліннями водного господарства облводгоспу отримано 24170 гривень економічного ефекту, що сприяло забезпеченню надійності експлуатації водогосподарських об’єктів, зменшенню трудовитрат під час виконання робіт, продовженню терміну експлуатації машин і механізмів.

Короткий зміст деяких рацпропозицій:

  • В Берегівському МУВГ вийшли з ладу деталі і вузли ведучого моста косарки МТ8-046L (Словацького виробництва), заміна яких потребує значних коштів на придбання і доставки їх із-за кордону. Спеціалістами управління була проведена реконструкція даного моста. За основу взяли ведучий міст автомобіля УАЗ-452Д. Також була перероблена полувісь моста косарки до полуосі УАЗ. Вузол вийшов надійним і простим в експлуатації, а головне на багато дешевшим.
  • Впроваджено у виробництво пристрій для запресовки і випресовки підшипників у важкодоступних місцях будівельних машин і механізмів в польових умовах.
  • У Виноградівському МУВГ впроваджено у виробництво пристрій для зняття масляних фільтрів з механізмів різного призначення та пристрій для з’єднання шин при берегоукріплювальних роботах.
  • В Мукачівському МУВГ впроваджено у виробництво пристрій для полегшення та прискорення підйому щита на шлюзі-регуляторі.

    Крім того було отримано 2-а патенти на винаходи (корисні моделі).

    Провідний інженер відділу експлуатації С.Гудра

    411 переглядів