В області проведено виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

27 січня під головуванням Міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги було проведено виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у смт.Солотвино Тячівського району.

Питаннями порядку денного засідання був розгляд ситуації та заходи з недопущення виникнення техногенної катастрофи на території смт. Солотвино та ДП “Солотвинський солерудник” і виконання Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса у Закарпатській області.

У засіданні приймали члени Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в складі якої був голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації, голова обласної Комісії з питань ТЕБ і НС Іван Бушко, начальники профільних управлінь облдержадміністрації.

По питанню Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса у Закарпатській області виступив з доповіддю начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак.

Згідно рішення Комісії з питань ТЕБ та НС передбачено під час коригування державного бюджету на поточний рік збільшення асигнувань в обсягах, передбачених Програмою, для проведення відповідних заходів, прискорити подання проекту рішення Уряду щодо виділення з резервного фонду державного бюджету коштів на виконання заходів з відновлення об’єктів водогосподарських споруд, зруйнованих у результаті паводка в грудні 2010 року, та запобігання підтопленню територій. Рекомендовано передбачити у місцевих бюджетах на поточний рік кошти для виконання заходів Регіональної програми протипаводкових заходів в басейні р.Тиси у Закарпатській області на 2006-2015 роки та створення водоохоронних зон, прибережних захисних смуг поверхневих водних об’єктів у межах населених пунктів.

398 переглядів