Інформація про водогосподарську ситуацію на річках Закарпатської області станом на 12:00 годину 4 січня 2011р.

Гідрометеорологічна ситуація

Минулої доби по області утримувалась прохолодна погода, пройшов невеликий сніг. На річках продовжувалось зниження рівнів води. В верхів’ях річок льодові явища зменшують пропускну спроможність русла і відмічаються незначні підвищення рівнів води.

Протягом доби на річках області в нижніх течіях продовжиться зниження рівнів води, на решті річок будуть відбуватись незначні коливання рівнів.

Гідрометеорологічний прогноз на 05-06 січня 2011 р.

Хмарно з проясненнями без істотних опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. На дорогах ожеледиця. Вітер південний 5-10 м/с., лише вдень 6-го в горах подекуди 15-20 м/с. Температура повітря вночі 5-10°, вдень 0-5° морозу, в горах місцями вночі 12-14°, вдень 6-8° морозу.

Дії водогосподарських організацій

Гідрологічна ситуація контролюється службами Закарпатського облводгоспу, контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях. Ведеться робота в умовах дощового паводку – контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях;

Працюють 8 насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем. За добу перекачано 362 500м3 паводкового стоку, з початку паводку перекачано 60,3млн.м3.

Водосховища осушної системи “Чорний Мочар” працюють відповідно до Правил експлуатації.. Відкрито 2 водосховища на 9 м3/с. Виконується регулювання шлюзами поверхневої води в меліоративних каналах для підтримки відповідних безпечних рівнів води, магістральні канали осушних систем працюють на повний переріз.

Всі служби облводгоспу та підвідомчих управлінь експлуатації працюють відповідно до Положення про роботу в період паводків, для забезпечення безаварійного пропуску паводку і координації дій водогосподарських та будівельних організацій, місцевих рад та населення, проведення невідкладних заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

Зберігаються II- ступінь протипаводкового захисту на ділянці рЛаториця-Чоп.

Начальник відділу протипаводкового захисту Т.Н.Мирочник

333 переглядів