Робочий візит на Закарпаття першого заступника Голови Держводагенства України

13 жовтня 2017 року на Закарпаття з робочим візитом завітав перший заступник голови Держводагентства Михайло Хорєв.

Він оглянув гідротехнічні споруди протипаводкового захисту у Закарпатській області та перевірив стан виконання руслорозчисних робіт на запроектованих ділянках на території області.

У Виноградівському міжрайонному управлінні водного господарства Михайло Хорєв був ознайомлений з робою управління та пересувними насосними станціями, які використовуються при проходженні паводків.
Особлива увага Михайла Юрійовича була приділена автоматизованим вимірювальним станціям АІВС «Тиса» та функціонуванню обладнання, що використовується для надійної експлуатації системи. Від її злагодженої роботи залежить безпечна експлуатація водогосподарсько-меліоративного комплексу Закарпаття та ефективний захист населених пунктів та об’єктів соціальної інфраструктури від шкідливої дії вод.

Автоматизована інформаційно-вимірювальна система «Тиса» використовується для оперативного прогнозування гідрографів паводків на ріках басейну р. Тиса за допомогою спеціальних математичних, інформаційних і програмних забезпечень та забезпечує функціонування багатьох підсистем:

–    Прогнозування дощових, тало-дощових і селевих паводків.

–    Контроль параметрів та прогнозування якості природних і скидних вод.

–    Прогнозування зон затоплення і можливих збитків від затоплення дощовими, тало-дощовими і селевими паводками.

–    Розробка оперативних планів протипаводкових заходів.

–    Функціонування водного господарства в особливий період (підсистема ЦО).

Виноградівське МУВГ

644 переглядів