Першочергові заходи по ліквідації розмиву та подальшого поглиблення ерозії лівого берега р. Дусинка в урочищі «Кизій» с. Стройне Свалявського району

Відповідно до розпорядження голови Стройненської сільської ради в березні місяці цього року  із залученням працівників Мукачівського МУВГ, ВКП БУВР Тиси, Стройненської сільської ради, депутатів та спеціалістів Свалявської райдержадміністрації було проведено обстеження річки Дусинка в с.Стройне урочище «Кизій».

Обстеження берегів р.Дусинка, березень 2017 року

Під час проведення обстеження встановлено, що паводки останніх років внесли зміни у морфологію русла річки. Внаслідок різкого підняття рівня води у руслі, при проходженні паводку відбулась інтенсивна берегова ерозія лівого берега річки Дусинка, нижче мостового переходу, що призвело до поглиблення ерозії в сторону присадибних ділянок та садиб мешканців села та було пошкоджено існуюче габіонне кріплення лівого берега річки на двох ділянках.

В серпні Мукачівське МУВГ заключило договір з Стройненською сільською радою  на виконання підрядних робіт по об’єкту: «Першочергові заходи по ліквідації розмиву та подальшого поглиблення ерозії лівого берега р. Дусинка в урочищі «Кизій» с. Стройне, Свалявського району» на суму 139, 855 тис.грн.

З метою ліквідації розмиву подальшого поглиблення берегової ерозії та зниження гідравлічного навантаження на береги річки Дусинка, забезпечення безперешкодному проходженню паводків, а також захисту  будинків та присадибних ділянок управлінням виконано габіонне кріплення лівого берега протяжністю 30 м та регулювання русла річки Дусинка від гравійних наносів нижче мосту протяжністю – 50 м.

Початок виконання робіт

Виконання робіт

Завершення виконання робіт

Для виконання робіт була залучена наступна техніка управління екскаватор Hitachi ZX-120, автомобіль ЗІЛ-130, КрАЗ – 65055 з  трейлером для перевезення механізму та матеріалів.

Першочергові заходи по ліквідації розмиву та подальшого поглиблення ерозії лівого берега річки Дусинка в урочищі «Кизій» проводились згідно  кошторисної документації протягом вересня-жовтня  та завершені в повному обсязі.

Мукачівське МУВГ

590 переглядів