Участь Виноградівського МУВГ у конференція з питань екології Виноградівського району

«Екологічні проблеми Виноградівщини та шляхи їх вирішення”, під такою назвою відбулась конференція у м.Виноградово, організована департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації. Участь у конференції взяли представники Виноградівської міськради, Виноградівського міжрайонного управління водного господарства, Виноградівського виробничого управління житлово-комунального господарства, Виноградівського держлісгоспу та активна громадськість району. Відкрив засідання директор департаменту екоресурсів Сергій Рішко, який, зокрема, наголосив на проблемах водопостачання та водовідведення району та районного центру зокрема.

Про шляхи вирішення питання водопостачання у місті розповів заступник Виноградівського голови Сергій Грабар. За його словами, нині розроблено проект реконструкції водоочисних споруд Виноградова, загальною вартістю робіт на 60 млн. грн., які заплановано виділити із бюджету міської ради.

Начальник Виноградівського МУВГ Станіслав Коломис зупинився, на протипаводкових заходах. В районі заплановано реалізувати проект на 60 млн. грн., по проведенню берегоукріплюючих робіт та реконструкції дамби на річці Тиса. На що передбачається залучення коштів ЄС так і України. Також проектом заплановано проведення наукових досліджень та визначення причини зниження водності водотоків у останні 5 років.

За результатами конференції буде підготовлені листи – звернення до обласної влади із пропозиціями щодо вирішення екологічних питань.

Виноградівське МУВГ

 

613 переглядів